STËRVITJA E RE 5-MINUTËSHE PËRMIRËSON TENSIONIN E GJAKUT, MUND TË RRISË FUNKSIONIN E TRURIT

STËRVITJA E RE 5-MINUTËSHE PËRMIRËSON TENSIONIN E GJAKUT, MUND TË RRISË FUNKSIONIN E TRURIT

Burimi: Universitety of Colorado at Boulder
A është e mundur që ushtrimi vetëm pesë minuta në ditë, pa ngritur pesha ose pa vrapuar asnjë hap të

TABLETAT IMUNOTERAPIKE ALTERNATIVË E RE PËR INJEKSIONET E ALERGJISË

TABLETAT IMUNOTERAPIKE ALTERNATIVË E RE PËR INJEKSIONET E ALERGJISË

Keni teshtitje, rrjedhje të hundës, mbingarkesë, apo sy të irrituar? Shumë njerëz gjejnë lehtësim të përkohshëm me medikamente të thjeshta, por këto nuk e trajtojnë shkakun. Derisa po i afrohemi sezonit

INFEKSIONI MISTERIOZ, QË PO E PËRFSHIN GLOBIN NË FSHEHTËSI

INFEKSIONI MISTERIOZ, QË PO E PËRFSHIN GLOBIN NË FSHEHTËSI

Rritja e Candida auris përfaqëson një kërcënim serioz dhe në rritje të shëndetit publik: mikrobet rezistente ndaj barnave.
Majin e kaluar, një burrë i moshuar u pranua në degën e Brooklyn

GJYSMË MILION PACIENTË JANË DUKE PRITUR MË SHUMË SE 18 JAVË PËR TË PARË SPECIALISTË NË ANGLI

GJYSMË MILION PACIENTË JANË DUKE PRITUR MË SHUMË SE 18 JAVË PËR TË PARË SPECIALISTË NË ANGLI

NHS ka pranuar se është “mbingarkuar” gjatë një kolapsi të paparë në standardet e pritjes muajin e kaluar. Kohëzgjatja e pritjeve në repartin

GRUAJA ME DY MITRA LIND DY HERË, GATI NJË MUAJ NDËRMJET

GRUAJA ME DY MITRA LIND DY HERË, GATI NJË MUAJ NDËRMJET

Një grua 20 vjeçare nga Bangladeshi lindi dy binjakë – 26 ditë pas lindjes së fëmijës së saj të parë.
Arifa Sultana lindi një djalë në fund të shkurtit,

MOSVAKSINIMI I FËMIJËVE TUAJ RREZIKON SHËNDETIN PUBLIK!

MOSVAKSINIMI I FËMIJËVE TUAJ RREZIKON SHËNDETIN PUBLIK!

Shoqëria ka të drejtë dhe në disa raste një detyrim për të kërkuar që fëmijët të vaksinohen. Vaksinat janë ndër ndërhyrjet më efektive mjekësore dhe të shëndetit publik. Ato shpëtojnë jetë dhe parandalojnë

EKZEMA

EKZEMA

Ekzema është një term për disa lloje të ndryshme të ënjtjes së lëkurës. Ekzema njihet edhe me emrin dermatit. Shumica e llojeve shkaktojnë lëkurë të thatë dhe me kruarje, skuqje në fytyrë, brenda bërrylave dhe prapa gjunjëve, dhe në

SISTEMI ENDOKRIN

SISTEMI ENDOKRIN

Sistemi juaj endokrin përfshin tetë gjëndra të mëdha në të gjithë trupin tuaj. Këto gjëndra prodhojnë hormone. Hormonet janë substanca që udhëtojnë përmes qarkullimit të gjakut tek indet ose organet. Hormonet punojnë ngadalë dhe prekin proceset e trupit

MRI & DEMENCA

MRI & DEMENCA

Skanimet me Rezonancë magnetike kanë identifikuar një pjesë të trurit e lidhur me demencë që lejon pacientët e ndikuar të kuptojnë fjalët e shkruara por i kufizon ata prej kuptimit të fjalëve të folura, hulumtuesit raportuan në

KIMIOTERAPIA & KANCERI

Kimioterapia & Kanceri

Normalisht, qelizat tuaja rriten dhe vdesin në një mënyrë të kontrolluar. Qelizat e kancerit vazhdojnë të rriten pa kontroll. Kimioterapia është lloj i terapisë për kancer. Punon duke vrarë qelizat e kancerit, duke i ndaluar ato që
« Previous PageNext Page »