ÇKA ËSHTË KOKËDHIMBJA?

ÇKA ËSHTË KOKËDHIMBJA?

Të gjithë kemi përjetuar kokëdhimbje. Kokëdhimbja është një ndër format më të shpeshta të përjetimit të dhimbjes. Është arsyeja kryesore pse njerëzit mungojnë në shkollë, në punë ose pse vizitojmë mjekun.
Lloji më i shpeshtë i kokëdhimbjes

ÇFARË ËSHTË ARRESTI KARDIAK I PAPRITUR DHE ÇKA DUHET TË BËJMË NËSE AI SHFAQET?

ÇFARË ËSHTË ARRESTI KARDIAK I PAPRITUR DHE ÇKA DUHET TË BËJMË NËSE AI SHFAQET?

Zemra ka një sistem të brendshëm elektrik që kontrollon ritmin e rrahjeve të zemrës. Problemet mund të shkaktojnë ritëm abnormal të zemrës, të quajtur aritmi. Ka

MELANOMA

MELANOMA

Melanoma është lloji më serioz i kancerit të lëkurës. Shpesh shenja e parë e melanomës është një ndryshim në madhësinë, formën ose ngjyrën e një nishani. Shumica e melanomave kanë një zonë të zezë ose të kaltër-zezë. Melanoma mund

ELEKTROSTIMULIMI MUND TË PËRMIRËSOJË KUJTESËN E PUNËS TEK NJERËZIT

ELEKTROSTIMULIMI MUND TË PËRMIRËSOJË KUJTESËN E PUNËS TEK NJERËZIT

Kur kujtimet zhduken, a mund t’i rikthejmë ato përsëri në jetë?
Në një studim inovator të botuar në Nature Neuroscience, Rob Reinhart, asistent profesor i shkencave psikologjike dhe të trurit në

KRIZA GLOBALE E FRUTHIT: RASTET E FRUTHIT JANË RRITUR PËR MË SHUMË SE 300%

KRIZA GLOBALE E FRUTHIT: RASTET E FRUTHIT JANË RRITUR PËR MË SHUMË SE 300%

Ne jemi në mes të një krize globale të fruthit. Numri i rasteve është rritur shumë në të gjithë botën, duke përfshirë vendet ku fruthi ishte

SHKENCËTARËT PRINTOJNË ZEMRËN E PARË 3D DUKE PËRDORUR MATERIALE BIOLOGJIKE TË PACIENTIT

SHKENCËTARËT PRINTOJNË ZEMRËN E PARË 3D DUKE PËRDORUR MATERIALE BIOLOGJIKE TË PACIENTIT

Zemra e konstruktuar plotësisht përputhet me vetitë imunologjike, qelizore, biokimike dhe anatomike të pacientit
Në një zbulim të madh mjekësor, hulumtuesit e Universitetit të Tel Aviv kanë “printuar”

PROGRAME TË REJA PARASHIKIMI PËR GURËT NË VESHKA

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”e55t2xzoq” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”sre0fjyv8″ data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_heading shortcode_id=”9qh5ooj7eq” type=”h2″ font_weight=”default” font_style=”default” text_align=”left” color=”#3eb8d7″ margin_top=”0″ …

PSIKOLOGËT ZBULOJNË SE BUZËQESHJA ME TË VËRTETË MUND T’I BËJË NJERËZIT MË TË LUMTUR

PSIKOLOGËT ZBULOJNË SE BUZËQESHJA ME TË VËRTETË MUND T’I BËJË NJERËZIT MË TË LUMTUR

Buzëqeshja me të vërtetë mund t’i bëjë njerëzit të ndihen më të lumtur, sipas një dokumenti të ri të botuar në Buletinin Psikologjik. Studiuesit në Universitetin

AFTËSIA PËR TË NGRITUR PESHA SHPEJT MUND TË NËNKUPTOJË NJË JETË MË TË GJATË

AFTËSIA PËR TË NGRITUR PESHA SHPEJT MUND TË NËNKUPTOJË NJË JETË MË TË GJATË

Zgjatni jetën tuaj duke rritur fuqinë tuaj të muskujve. Ky është mesazhi kryesor i një studimi të paraqitur sot në EuroPrevent 2019, një kongres i Shoqërisë

STRATEGJIA E RE JO-ANTIBIOTIKE PËR TRAJTIMIN E MENINGJITIT BAKTERIAL

STRATEGJIA E RE JO-ANTIBIOTIKE PËR TRAJTIMIN E MENINGJITIT BAKTERIAL

Me kërcënimin në rritje të rezistencës antibiotike, ekziston një nevojë në rritje për strategji të reja të trajtimit kundër infeksioneve bakteriale që kërcënojnë jetën. Studiuesit në Universitetin e Lundit në Suedi
« Previous PageNext Page »