BAKTERIE TË REJA ZBULOHEN NË GJAKUN E PACIENTËVE

BAKTERIE TË REJA ZBULOHEN NË GJAKUN E PACIENTËVE

Dy lloje të reja të baktereve janë gjetur në gjakun e pacientëve në Kinë.
Bakteret janë gjetur në gjakun e dy pacientëve gjatë analizave të gjakut si pjesë e kujdesit rutinor. Të

DIABETI TIP 2

DIABETI TIP 2

Diabeti nënkupton nivelin shumë të lartë të glukozës/sheqerit në gjak.
Diabeti Tip 2, është më i zakonshëm, trupi juaj nuk prodhon ose nuk e përdor insulinën si duhet.
Insulina është një hormon që ndihmon glukozën të hyjë

PLANIFIKIMI I USHQIMIT TEK FËMIJËT ME DIABET TIP 2

PLANIFIKIMI I USHQIMIT TEK FËMIJËT ME DIABET TIP 2

Gjatë planifikimi të ushqimit duhet konsideruar sasinë e nevojshme të kalorive për rritjen e fëmiut. Në përgjithësi, tri shujta të vogla dhe tre “snacks” në ditë mjaftojnë të plotësojnë nevojat për

INJEKTIMI I INSULINËS

INJEKTIMI I INSULINËS

Për të injektuar insulinën, duhet mbush shiringën e duhur me sasinë e duhur të insulinës, vendosni ku duhet të injektoni dhe mësoni si të injektoni.
PËRGATITJA:
Mjeku apo edukatori i çertifikuar i diabetit do t’ju mësojë të

DIABETI TIP 2 – PLANIFIKIMI I USHQIMIT

DIABET TIP 2 – PLANIFIKIMI I USHQIMIT

Kur ju keni Diabet të tipit 2, duhet të planifikoni marrjen e ushqimit dhe kontrolloni nivelin e sheqerit në gjak dhe peshën trupore.
Fokusi juaj kryesor është mbajtja e nivelit të sheqerit në

EMBOLIA E MUSHKËRIVE

EMBOLIA E MUSHKËRIVE

Embolia e mushkërive është bllokim i një arterie në mushkëri. Shkaku më i zakonshëm i embolisë është një tromb gjaku.
Shkaqet
Embolia e mushkërive shkaktohet nga trombi i gjakut që zhvillohet në venat jashtë mushkërive. Trombi më
« Previous Page