NOVEL 5-MINUTE WORKOUT IMPROVES BLOOD PRESSURE, MAY BOOST BRAIN FUNCTION

NOVEL 5-MINUTE WORKOUT IMPROVES BLOOD PRESSURE, MAY BOOST BRAIN FUNCTION

Source: University of Colorado at Boulder
A është e mundur që ushtrimi vetëm pesë minuta në ditë, pa ngritur pesha ose pa vrapuar asnjë hap të

IMMUNOTHERAPY TABLETS CATCH ON AS AN ALTERNATIVE TO ALLERGY SHOTS

IMMUNOTHERAPY TABLETS CATCH ON AS AN ALTERNATIVE TO ALLERGY SHOTS

Keni teshtitje, rrjedhje të hundës, mbingarkesë, apo sy të irrituar? Shumë njerëz gjejnë lehtësim të përkohshëm me medikamente të thjeshta, por këto nuk e trajtojnë shkakun. Derisa po i afrohemi sezonit

A MYSTERIOUS INFECTION, SPANNING THE GLOBE IN A CLIMATE OF SECRECY

A MYSTERIOUS INFECTION, SPANNING THE GLOBE IN A CLIMATE OF SECRECY

The rise of Candida auris embodies a serious and growing public health threat: drug-resistant germs.
Majin e kaluar, një burrë i moshuar u pranua në degën e Brooklyn

HALF A MILLION PATIENTS HAVE BEEN WAITING MORE THAN 18 WEEKS TO SEE SPECIALISTS IN THE NHS

HALF A MILLION PATIENTS HAVE BEEN WAITING MORE THAN 18 WEEKS TO SEE SPECIALISTS IN THE NHS

NHS ka pranuar se është “mbingarkuar” gjatë një kolapsi të paparë në standardet e pritjes muajin e kaluar. Kohëzgjatja e pritjeve në repartin

WOMAN WITH TWO WOMBS GIVES BIRTH TWICE, NEARLY A MONTH APART

WOMAN WITH TWO WOMBS GIVES BIRTH TWICE, NEARLY A MONTH APART

A 20-year-old Bangladeshi woman gave birth to twins - 26 days after giving birth to her first child.
Arifa Sultana lindi një djalë në fund të shkurtit,

NOT VACCINATING YOUR KIDS ENDANGERS PUBLIC HEALTH!

NOT VACCINATING YOUR KIDS ENDANGERS PUBLIC HEALTH!

Shoqëria ka të drejtë dhe në disa raste një detyrim për të kërkuar që fëmijët të vaksinohen. Vaksinat janë ndër ndërhyrjet më efektive mjekësore dhe të shëndetit publik. Ato shpëtojnë jetë dhe parandalojnë

EKZEMA

EKZEMA

Ekzema është një term për disa lloje të ndryshme të ënjtjes së lëkurës. Ekzema njihet edhe me emrin dermatit. Shumica e llojeve shkaktojnë lëkurë të thatë dhe me kruarje, skuqje në fytyrë, brenda bërrylave dhe prapa gjunjëve, dhe në

ENDOCRINE SYSTEM

ENDOCRINE SYSTEM

Sistemi juaj endokrin përfshin tetë gjëndra të mëdha në të gjithë trupin tuaj. Këto gjëndra prodhojnë hormone. Hormonet janë substanca që udhëtojnë përmes qarkullimit të gjakut tek indet ose organet. Hormonet punojnë ngadalë dhe prekin proceset e trupit

MRI & DEMENTIA

MRI & DEMENCA

Skanimet me Rezonancë magnetike kanë identifikuar një pjesë të trurit e lidhur me demencë që lejon pacientët e ndikuar të kuptojnë fjalët e shkruara por i kufizon ata prej kuptimit të fjalëve të folura, hulumtuesit raportuan në

CHEMOTHERAPY & CANCER

Chemotherapy & Cancer

Normalisht, qelizat tuaja rriten dhe vdesin në një mënyrë të kontrolluar. Qelizat e kancerit vazhdojnë të rriten pa kontroll. Kimioterapia është lloj i terapisë për kancer. Punon duke vrarë qelizat e kancerit, duke i ndaluar ato që
« Previous PageNext Page »
en_USEnglish