SHTATZANIA ADOLESHENTE

SHTATZANIA ADOLESHENTE

Shumica e vajzave adoleshente nuk planifikojnë të mbesin shtatzënë, por shumë nga ato mbesin shtatzënë. Shtatzënia në adoleshencë sjell rreziqe shtesë për shëndetin, si për nënën ashtu edhe për fëmijën. Shpesh, adoleshentët nuk marrin kujdesin prenatal me kohë, gjë që mund të shkaktoj probleme më vonë. Ato bartin një rrezik më të lartë për presion të lartë të gjakut dhe komplikimeve tjera gjatë shtatzanisë. Rreziqet për foshnjën përfshijnë lindjen e parakohshme dhe peshën e ulët të fëmiut.
Nëse je një adoleshente shtatzënë, mund të ndihmosh veten dhe fëmijën tuaj duke:
– Të keni kujdes të rregullt prenatal
– Merrni vitamina para lindjes për shëndetin tuaj dhe për të parandaluar disa defekte të lindjes
– Shmangia e pirjes së duhanit, alkoolit dhe drogës
– Përdorni prezervativ, gjatë marrëdhënjeve seksuale, për të parandaluar sëmundjet seksualisht të transmetueshme që mund të dëmtojnë fëmijën tuaj!
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right