TESTI I DALLIMIT TË NGJYRAVE

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”2861ca7abb” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_shortcode_id=”ec73fca4e7″ data_width=”1/1″ data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_shortcode_id=”4149408223″ data_padding_bottom=”20″ data_padding_top=”0″ data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_shortcode_id=”e3c75fff9c” data_width=”1/1″ data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_border_style=”default” data_animation_delay=”0″][cmsmasters_heading shortcode_id=”81595857c9″ type=”h2″ font_weight=”default” font_style=”default” text_align=”left” color=”#3eb8d7″ margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ underline=”true” underline_height=”1″ underline_style=”solid” underline_color=”#3eb8d7″ animation_delay=”0″]TESTI I DALLIMIT TË NGJYRAVE[/cmsmasters_heading][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_shortcode_id=”e0fd97a09a” data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_top_style=”default” data_bot_style=”default” data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_v=”0″][cmsmasters_column data_shortcode_id=”46f7a930f5″ data_width=”1/1″ data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_border_style=”default” data_animation_delay=”0″][cmsmasters_text shortcode_id=”0cb26e5b0b” animation_delay=”0″]

Test i dallimit të ngjyrave përdoret për të përcaktuar nëse keni një mangësi në shikimin e ngjyrave, e njohur zakonisht si verbëri e ngjyrave – Daltonizëm
Nëse keni problem në dallimin e ngjyrave, konsultoni oftalmologun dhe bëni një ekzaminim të syve.
Ekzistojnë dy lloje të testeve të dallimit të ngjyrave:
– Testi i shpejtë që mund të zbuloj mangësi të dallimit të ngjyrave
– Teste më të hollësishme që mund të zbulojnë dhe përcaktojnë shkallën dhe llojin e verbërisë së ngjyrave.
Disa udhëzime për testin:
1. Vendoseni veten larg 40 centimetra nga ekrani.
2. Nëse keni syze për shikim për afër ose syze me xhama progresiv, mbajini ato. Nëse përdorni xhama progresive, ngrini kokën në mënyrë që të shikoni me pjesën e poshtme të xhamave tuaja.
Këto teste nuk kanë asnjë vlerë diagnostikuese. Në rast vështirësish, vetëm një oftalmolog mund të kryejë një ekzaminim të plotë të syrit për të zbuluar ndonjë problem eventual vizual. Asnjë informacion personal mbi shëndetin nuk mblidhet ose mbahet si rezultat i kryerjes së këtyre testeve.

Vërejtje!

Ky test i mprehtësisë vizuale në internet nuk është një vlerësim mjekësor dhe nuk zëvendëson një vizitë te një oftalmolog. Nuk është krijuar për tu përdorur si një diagnozë për sëmundje ose kushte të tjera, për trajtim ose për zbutjen ose parandalimin e sëmundjes. Ky test thjesht synon të ju japë një ide të përgjithshme për aftësinë tuaj vizuale. Ne ju rekomandojmë që ta vazhdoni këtë test me një vlerësim të plotë të shikimit nga një oftalmolog. Vetëm oftalmologët mund të marrin vendime për trajtimin mjekësor, diagnozën ose recetën.

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]