INFEKSIONET E SYRIT

INFEKSIONET E SYRIT

Sytë tuaj mund infektohen nga bakteret, kërpudhat ose viruset. Infeksionet e syrit mund të ndodhin në pjesë të ndryshme të tij dhe mund të prekin vetëm njërin sy apo të dy. Dy infeksionet më të zakonshme të syrit janë:
– Konjunktiviti – i njohur edhe si skuqja e syrit. Konjunktiviti shpesh është për shkak të një infeksioni. Fëmijët shpesh preken nga ai, dhe është shumë ngjitëse.
– Hordeola – një ngritje në qepallë që ndodh kur bakteret nga lëkura juaj futen në folikulin e flokëve të një qerpiku.
Simptomat e infeksioneve të syve mund të përfshijnë skuqje, kruajtje, ënjtje, rrjedhje, dhimbje ose probleme me shikimin. Trajtimi varet nga shkaku i infeksionit dhe mund të përfshijë fasha, pika syri, krem ose antibiotikë.
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right