HIV/AIDS DHE SHTATËZANIA

HIV/AIDS DHE SHTATËZANIA

Nëse jeni shtatzënë dhe keni HIV / AIDS, ekziston rreziku i kalimit të HIV-it tek fëmija juaj. Kjo mund të ndodhë në tre mënyra:
Gjatë shtatzënisë
Gjatë lindjes, sidomos nëse është lindja vaginale. Në disa raste, për të ulur rrezikun gjatë lindjes, doktori juaj mund të sugjerojë kryerjen e lindjes me seksion cezarian.
Gjatë ushqyerjes me gji
Ju mund ta ulni atë rrezik shumë të madh duke marrë ilaçe HIV / AIDS. Këto ilaçe gjithashtu do të ndihmojnë në mbrojtjen e shëndetit tuaj. Meqenëse disa ilaçe nuk janë të sigurta për foshnjat, është e rëndësishme të konsultoheni me mjekun tuaj se cilat ilaçe duhet të merrni. Atëherë duhet të siguroheni që të merrni rregullisht ato.
Fëmija juaj do të marrë ilaçe HIV / AIDS për 4 deri në 6 javë pas lindjes. Barnat e mbrojnë fëmijën tuaj nga HIV infeksioni i mundshëm që ka kaluar prej jush gjatë lindjes. Fëmija juaj do të marrë disa teste për të kontrolluar infeksionin me HIV gjatë muajve të parë.
Disa gra shtatzëna me HIV / AIDS mund të mos e dinë se e kanë atë. Pra, është e rëndësishme që të gjitha gratë që janë shtatzëna ose planifikojnë të mbeten shtatzënë kanë një test të HIV sa më shpejt që të jetë e mundur. Për shkak se shumica e grave shtatzëna me HIV / AIDS dhe foshnjat e tyre marrin ilaçe HIV / AIDS, pak foshnje në Shtetet e Bashkuara infektohen me HIV.
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right