EKZEMA

EKZEMA

Ekzema është një term për disa lloje të ndryshme të ënjtjes së lëkurës. Ekzema njihet edhe me emrin dermatit. Shumica e llojeve shkaktojnë lëkurë të thatë dhe me kruarje, skuqje në fytyrë, brenda bërrylave dhe prapa gjunjëve, dhe në

ENDOCRINE SYSTEM

ENDOCRINE SYSTEM

Sistemi juaj endokrin përfshin tetë gjëndra të mëdha në të gjithë trupin tuaj. Këto gjëndra prodhojnë hormone. Hormonet janë substanca që udhëtojnë përmes qarkullimit të gjakut tek indet ose organet. Hormonet punojnë ngadalë dhe prekin proceset e trupit

MRI & DEMENTIA

MRI & DEMENCA

Skanimet me Rezonancë magnetike kanë identifikuar një pjesë të trurit e lidhur me demencë që lejon pacientët e ndikuar të kuptojnë fjalët e shkruara por i kufizon ata prej kuptimit të fjalëve të folura, hulumtuesit raportuan në

CHEMOTHERAPY & CANCER

Chemotherapy & Cancer

Normalisht, qelizat tuaja rriten dhe vdesin në një mënyrë të kontrolluar. Qelizat e kancerit vazhdojnë të rriten pa kontroll. Kimioterapia është lloj i terapisë për kancer. Punon duke vrarë qelizat e kancerit, duke i ndaluar ato që

NEW BACTERIA DISCOVERED IN HUMAN BLOOD

NEW BACTERIA DISCOVERED IN HUMAN BLOOD

Two new species of bacteria have been found in the blood of patients in China.
Bakteret janë gjetur në gjakun e dy pacientëve gjatë analizave të gjakut si pjesë e kujdesit rutinor. Të

DIABETES TYPE 2

DIABETES TYPE 2

Diabetes means your blood glucose, or blood sugar, levels are too high.
With type 2 diabetes, the more common type, your body does not make or use insulin well.
Insulina është një hormon që ndihmon glukozën të hyjë

MEAL PLANINNG FOR CHILDREN WITH TYPE 2 DIABETES

MEAL PLANINNG FOR CHILDREN WITH TYPE 2 DIABETES

Gjatë planifikimi të ushqimit duhet konsideruar sasinë e nevojshme të kalorive për rritjen e fëmiut. Në përgjithësi, tri shujta të vogla dhe tre “snacks” në ditë mjaftojnë të plotësojnë nevojat për

GIVING AN INSULIN INJECTION

GIVING AN INSULIN INJECTION

To give an insulin injection, you need to fill the right syringe with the right amount of medicine, decide where to give the injection, and know how to give the injection.
Getting Ready:
Mjeku apo edukatori i çertifikuar i diabetit do t’ju mësojë të

DIABETES TYPE 2 - MEAL PLANNING

DIABETES TYPE 2 - MEAL PLANNING

When you have type 2 diabetes, taking time to plan your meals goes a long way toward controlling your blood sugar and weight.
Fokusi juaj kryesor është mbajtja e nivelit të sheqerit në

PULMONARY EMBOLUS

PULMONARY EMBOLUS

A pulmonary embolus is a blockage of an artery in the lungs. The most common cause of the blockage is a blood clot.
Causes
Embolia e mushkërive shkaktohet nga trombi i gjakut që zhvillohet në venat jashtë mushkërive. Trombi më
« Previous Page
en_USEnglish