EKZEMA

EKZEMA

Ekzema është një term për disa lloje të ndryshme të ënjtjes së lëkurës. Ekzema njihet edhe me emrin dermatit. Shumica e llojeve shkaktojnë lëkurë të thatë dhe me kruarje, skuqje në fytyrë, brenda bërrylave dhe prapa gjunjëve, dhe në

SISTEMI ENDOKRIN

SISTEMI ENDOKRIN

Sistemi juaj endokrin përfshin tetë gjëndra të mëdha në të gjithë trupin tuaj. Këto gjëndra prodhojnë hormone. Hormonet janë substanca që udhëtojnë përmes qarkullimit të gjakut tek indet ose organet. Hormonet punojnë ngadalë dhe prekin proceset e trupit

MRI & DEMENCA

MRI & DEMENCA

Skanimet me Rezonancë magnetike kanë identifikuar një pjesë të trurit e lidhur me demencë që lejon pacientët e ndikuar të kuptojnë fjalët e shkruara por i kufizon ata prej kuptimit të fjalëve të folura, hulumtuesit raportuan në

KIMIOTERAPIA & KANCERI

Kimioterapia & Kanceri

Normalisht, qelizat tuaja rriten dhe vdesin në një mënyrë të kontrolluar. Qelizat e kancerit vazhdojnë të rriten pa kontroll. Kimioterapia është lloj i terapisë për kancer. Punon duke vrarë qelizat e kancerit, duke i ndaluar ato që

BAKTERIE TË REJA ZBULOHEN NË GJAKUN E PACIENTËVE

BAKTERIE TË REJA ZBULOHEN NË GJAKUN E PACIENTËVE

Dy lloje të reja të baktereve janë gjetur në gjakun e pacientëve në Kinë.
Bakteret janë gjetur në gjakun e dy pacientëve gjatë analizave të gjakut si pjesë e kujdesit rutinor. Të

DIABETI TIP 2

DIABETI TIP 2

Diabeti nënkupton nivelin shumë të lartë të glukozës/sheqerit në gjak.
Diabeti Tip 2, është më i zakonshëm, trupi juaj nuk prodhon ose nuk e përdor insulinën si duhet.
Insulina është një hormon që ndihmon glukozën të hyjë

PLANIFIKIMI I USHQIMIT TEK FËMIJËT ME DIABET TIP 2

PLANIFIKIMI I USHQIMIT TEK FËMIJËT ME DIABET TIP 2

Gjatë planifikimi të ushqimit duhet konsideruar sasinë e nevojshme të kalorive për rritjen e fëmiut. Në përgjithësi, tri shujta të vogla dhe tre “snacks” në ditë mjaftojnë të plotësojnë nevojat për

INJEKTIMI I INSULINËS

INJEKTIMI I INSULINËS

Për të injektuar insulinën, duhet mbush shiringën e duhur me sasinë e duhur të insulinës, vendosni ku duhet të injektoni dhe mësoni si të injektoni.
PËRGATITJA:
Mjeku apo edukatori i çertifikuar i diabetit do t’ju mësojë të

DIABETI TIP 2 – PLANIFIKIMI I USHQIMIT

DIABET TIP 2 – PLANIFIKIMI I USHQIMIT

Kur ju keni Diabet të tipit 2, duhet të planifikoni marrjen e ushqimit dhe kontrolloni nivelin e sheqerit në gjak dhe peshën trupore.
Fokusi juaj kryesor është mbajtja e nivelit të sheqerit në

EMBOLIA E MUSHKËRIVE

EMBOLIA E MUSHKËRIVE

Embolia e mushkërive është bllokim i një arterie në mushkëri. Shkaku më i zakonshëm i embolisë është një tromb gjaku.
Shkaqet
Embolia e mushkërive shkaktohet nga trombi i gjakut që zhvillohet në venat jashtë mushkërive. Trombi më
« Faqja e Mëparshme
sqAlbanian